Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Functia "IR Focus Shift" folosita la camerele megapixel ip Brickcom

Camera megapixel IP cu IR Focus Shift - imagini de o claritate superioara atat ziua cat si noaptea

Gradul de eficienta al unei camere de supraveghere video este dat si de capacitatea de a transmite o imagine focalizata si clara, fie ziua, fie noaptea. Producatorul Brickcom, care si-a asumat angajamentul de a aduce pe piata specializata cea mai buna imagine, anunta cu mandrie introducerea functiei IR Focus Shift in dotarea camerelor din seria V5, functie ce-i furnizeaza clientului o imagine la fel de detaliata atat ziua, cat si noaptea.

O problema des intalnita la camerele de supraveghere video este ca, desi focalizata corect pentru monitorizare in timpul zilei, imaginea de noapte cu iluminare IR se poate defocaliza, sau viceversa. Acest lucru se intampla datorita naturii luminii vizibile. Lungimea de unda a luminii in infrarosu (IR) face parte dintr-o alta categorie decat lumina vizibila. Lungimi de unda diferite au index diferit de refractie ceea ce inseamna planuri focale diferite cand lumina trece printr-o lentila obisnuita. Ceea ce nu reprezinta o problema pentru monitorizarea in timpul zilei, din moment ce IRul nu este dorit si este filtrat inainte de a trece printr-o lentila, dar noaptea cand este putina lumina vizibila, iar camera de supraveghere se bazeaza pe IR pentru monitorizarea nocturna, utilizatorul va vedea o imagine usor defocalizata chiar daca imaginea este focalizata corect in timpul zilei.    

Mai mult, diferenta dintre lungimea focala a lentilelor va duce la planuri focale diferite. Asta inseamna ca pentru o lentila varifocala, imaginea focalizata WIDE are un plan focal diferit decat cea focalizata TELE.

O modalitate folosita pe scara larga pentru a rezolva aceasta situatie este lentila IR-corrected care reduce la minim diferenta planurilor focale dintre lumina vizibila si lumina IR cu ajutorul unei sticle speciale, straturi aplicate pe sticla si asa mai departe. Lentila IR-corrected functioneaza foarte bine, desi nu este o solutie perfecta. De exemplu, in ceea ce priveste lentila varifocala IR-corrected, imaginea focalizata WIDE are in continuare un plan focal diferit de imaginea focalizata TELE. Lentila IR-corrected poate produce o imagine de ansamblu imbunatatita, dar nu poate produce focalizarea perfecta a imaginii atat WIDE, cat si TELE.

Pentru a rezolva aceasta situatie, Brickcom si-a inzestrat camera cu mai multa inteligenta. Cand se trece de la modul diurn la cel nocturn (si invers), functia IR Focus Shift de la Brickcom va forta lentila motorizata sa se re-focalizeze automat. Functia IR Focus Shift lucreaza fie ca lentila este WIDE sau TELE sau oriunde intre cele doua categorii. Iar utilizatorul nu este nevoit sa astepte sau sa faca ceva – se realizeaza rapid si automat, iar rezultatul este perfect!

 ir-focus-shift

Functia IR Focus Shift este disponibila la camerele cu lentila motorizata din seria V5 precum:

•    Dome fix: FD-200Ap, FD-300Ap, FD-500Ap, FD-200Np, FD-300Np
•    Dome antivandal: VD-200Ap, VD-300Ap, VD-500Ap, VD-200Np, VD-300Np
•    Camera exterior tip bullet: (G/W)OB-200Ap, (G/W)OB-300Ap, (G/W)OB-500Ap, OB-200Np, (G/W)OB-300Np