Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Auto Focus vs. SmartFocus® vs. FocusEasy™


Focalizarea corecta a imaginii transmise de camera este intotdeauna una din cele mai importante sarcini din cadrul instalarii unui sistem de supraveghere video si de cele mai multe ori sarcina care consuma cel mai mult timp. Gandindu-se cum sa faca utilizarea camerelor sale cat mai usoara, Brickcom ofera 3 tehnologii pentru a ajuta clientul in privita focalizarii: Auto Focus, SmartFocus® si FocusEasy™. Auto Focus functioneaza cu lentila motorizata pentru a focaliza imaginea in mod automat, cautand cea mai buna focalizare pentru toate situatiile. Si SmartFocus® functioneaza cu modulul lentilei motorizate, dar focalizeaza imaginea o singura data, iar scopul acestei tehnologii este de a scurta timpul dedicat instalarii. FocusEasy™ functioneaza cu lentila standard si usureaza focalizarea manuala; utilizatorul poate aduca camera in stare perfecta de focalizare intr-un minut fara sa fie ajutat de alte echipamente sau persoane.

Se obisnuieste ca doua sau mai multe persoane sa colaboreze pentru a focaliza imaginea camerei, o persoana la locatia camerei regland lentila, iar cealalta la dispecerat, verificand imaginea de pe monitor. Din cauza dificultatilor de comunicare si a transmisiei video cu intarziere, focalizarea imaginii camerei in acest fel consuma foarte mult timp. Un tester cctv poate sa ajute acest proces, dar imaginea afisata pe monitorul testerului cctv poate fi de calitate proasta date fiind limitarea monitorului ca dimensiune si rezolutie video, ceea ce il poate induce in eroare pe instalator.

Auto Focus, realizat cu o lentila motorizata performanta focalizeaza automat si spontan. Cand s-a detectat o schimbare in conditiile de focalizare ( de exemplu: un obiect se misca dintr-un punct indepartat catre camera), Auto Focus va gasi imediat o focalizare noua pentru aceasta scena. Urmatoarele camere Brickcom sunt dotate cu Auto Focus:  PZ-040D/E, OSD-040D/E, OSD-200A. In cazul acestor camere, utilizatorul trimite comanda zoom-in/zoom-out catre camera prin internet, apoi Auto Focus intervine si realizeaza focalizarea. Aceasta inseamna ca utilizatorul poate sta in dispecerat comandand toate camerele conectate in loc sa se deplaseze de la o camera la alta.

SmartFocus® este o functie speciala a camerelor Brickcom pentru lentilele motorizate. Diferita de Auto Focus, SmartFocus® focalizeaza imaginea automat o singura data si sta in acel punct pana la urmatoarea data cand utilizatorul foloseste zoom-in/zoom-out optic. SmartFocus® realizeaza un echilibru intre costul hardware, garantia hardware si gradul de utilizare. Din moment ce lentila motorizata nu are nevoie sa caute cea mai buna focalizare ori de cate ori se schimba scena, lentila motorizata are o durata de viata mai lunga. Urmatoarele camere Brickcom suporta SmartFocus®: OB-100Ap, OB-130Np, OB-300Np, OB-300Ap, OB-500Ap, FD-130Np, FD-300Np, FD-300Ap V3, FD-500Ap, VD-130Np, VD-300Np, VD-300Ap V3, VD-500Ap. In cazul acestor camere, utilizatorul trimite comanda zoom-in/zoom-out optic prin internet, apoi SmartFocus® focalizeaza si sta pe pozitie pana la urmatoarea comanda de zoom-in/zoom-out optic. La fel ca la Auto Focus, utilizatorul poate sta in dispecerat comandand toate camerele conectate in loc sa se deplaseze de la o camera la alta.

FocusEasy™ este o functie unica a camerelor Brickcom, conceputa sa transforme focalizarea imaginii intr-o sarcina mai usoara si mai rapida fara niciun alt echipament sau ajutor din partea unei alte persoane. Chiar si un utilizator fara experienta poate focaliza imaginea intr-un singur minut cu ajutorul dat de FocusEasy™. FocusEasy™ functioneaza precum masina in marsarier. In timpul procesului de focalizare, FocusEasy™ il anunta pe instalator de progres prin intermediul buzzerului. Cu cat este mai defocalizata imaginea, cu atat se mareste intervalul dintre bipuri. Cand imaginea este din ce in ce mai focalizata, bipurile devin mai rapide. Odata ce imaginea e focalizata, buzzerul emite un sunet lung de 3 secunde pentru notificare. O camera cu FocusEasy™ functioneaza cu lentila standard C-mount/CS-mount, de aceea camera costa mai putin si are o garantie mai mare decat camerele cu Auto Focus sau SmartFocus®. Urmatoarele camere Brickcom suporta FocusEasy™: FB-300Np V2, FB-300Ap V2, FB-500Ap V2, OB-302Np V2, OB-302Ap V2, OB-502Ap V2, FD-302Np V2, FD-302Ap V2, FD-502Ap V2, VD-302Np V2, VD-302Ap V2, VD-502Ap V2.

Prezentam mai jos un tabel comparativ pentru aceste metode de focalizare si camerele care le suporta:

comparatie-focalizari